Milí přátelé,
dávám tentokrát další článek a o tom, jak jsem stal bosochodcem.
Trpěl jsem silnými zdravotními problémy. A tak jednoho dne jsem se rozhodl, že zkusím chodit bez bot. Najednou všechny problémy vymizely.
Bosá chůze velmi pomáhá pro lidi, kteří trpí vysokým tlakem, nebo jsou dlouhodobě vystavováni stresem či stresovým záležitostem,
je dobrá také v tom, že povzbudí metabolismus nastartuje správnou látkovou výměnu, a nebo i pomáhá předcházet únavě dokonce i předchází bolestem zad.
Ze začátku jsem chodil přírodním terénu a později, jak mi chodidla se zpevnila, tak chodím i ve městě.
Pro začátek jsem chodil od jara do podzimu a postupně (je to jak s otužováním) přešel až do zimy.
Jinak moje oblíbené místo jsou olomoucká jezera pod názvem olomoucké Poděbrady či Geby.
Je tam úžasný terén, kde je krásná travička, svěží hlína, polní cesty a jde se tam skvěle.
Letos jsem šel v dubnu na výlet na toto místo s patnácti lidičkami a všichni si to užívali nejen malí, ale i velcí. Na mé výlety chodí i děti a moc je to baví chodit bosky v přírodě.
Další akci již plánuji za 4 týdny.
P.S. Jinak nebojte se zout bosá chůze je opravdu lékem na všechny neduhy a opravdu pomůže. Mne pomáhá hodně.
Řídím se mottem: "Bosá noha zdravá noha."
Krásné dny vám všem přeje Fanda bosonožka.