Nové fórum
Všetečné otázky => Vše co se vám nechce hledat ve Wiki i pokec => Téma založeno: Elina Říjen 30, 2019, 06:34:56 odpoledne
-
Děláte hranolky ve fritéze? Uvažuji jestli si mám přát od Ježíška fritovací hrnec.
-
Friťák máme a nepoužíváme. Hranolky jsou mastné a je velká spotřeba oleje, který se musí často měnit.
-
Hranolky peču nasucho v troubě. K pečenému masu do šťávičky jsou vynikající.
-
Ve friťáku se nedělají jenom hranolky, tak že si ho přej a pokud budeš v něm něco fritovat, nechej tuk na nějakém vhodném ubrousku okapat a nebudeš mít, třeba řízky mastné. Tak to dělávají zkušené kuchařky a kuchaři. Co se týká oleje, spotřeba není velká pokud se dodržují dvě zásady. První je, že nechat fritézu rozehřát na 180 °C a při této teplotě upravovat jídlo vhodné k fritování... tak potraviny nenasají tolik tuku a druhá rada je, že po každé výměně, třeba řízků, je dobré otřít vlhké víko fritézy, aby kapky nekapali do oleje a olej vydrží dlouho.
-
Měním olej po každém fritování. Z řízků opadává strouhanka a připaluje se. Navíc přepálený olej po pár dnech zapáchá.
-
Měním olej po každém fritování. Z řízků opadává strouhanka a připaluje se. Navíc přepálený olej po pár dnech zapáchá.
Ty nepoužíváš olejový filtr do fritézy? To raději vyměníš x litrů oleje, než bys dal pár korun za filtr? ???
-
Mám ho, je to výhoda. Když je Ježíšek ochotný ti ho darovat, tak si ho přej. :)
-
Jídlo z friťáku je nechutně mastné. Nepoužíváme ho.
-
Friťák už jsme taky vyhodili. Vaříme v páře a je to chutné.