Nové fórum
Vaření => Vše o vaření - zkušenosti i dotazy => Téma založeno: ambito Květen 04, 2019, 07:22:35 odpoledne
-
Tady je malá inspirace.
V oblibě máme cmundu (bramborák) a tak si občas uděláme cmundu po Kaplicku.
Recept:
500 g brambor, 100-120 g hrubé mouky, 3 stroužky česneku, majoránku, vejce, pepř, sůl, trochu mléka, sádlo na smažení a pokud možno domácí uzené.
Brambory nastrouháme na struhadle, dáme rozetřený česnek a ostatní suroviny a zamícháme. Na pánvičku dáme část těsta, položíme asi půl cm silné plátky uzeného, zakryjeme druhou části těsta a pozvolna smažíme z obou stran dozlatova.
Jako přílohu děláme zelný salát nebo jen sladkokyselou okurku.
-
to musí být dobrota vyzkouším :) ;)
-
Taky to zkusím. :)
-
My máme v neděli radši maso. Asi bude kuře.
-
Tuhle neděli ale bude svíčková. :)
-
My šetříme, uděláme si ten bramborák bez uzeného. :)
-
Já se podívám do Penny a vařit budu podle toho co budou mít v akci. :)
-
Tak zrovna bramborák bych v neděli nesmažil. U nás bude kuřátko. :)