Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
E-mail:
Předmět:
Ikona zprávy:

Připojit:
(Vymazat přílohu)
(více příloh)
Omezení: 4 příloh na příspěvek, maximální velikost 2000KB, maximální vlastní velikost 2000KB
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Nejdelší řeka v ČR:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Libor
« kdy: Únor 22, 2023, 07:03:56 dopoledne »

Tvůj recept jsem zkusil, je vážně dobrá.  :)
Poslal: ambito
« kdy: Květen 06, 2019, 06:16:27 odpoledne »

Právě proto jsem dával recepty, aby nikdo nemusel stát s krajícem... a mohl si uvařit sám.
Poslal: Airy
« kdy: Květen 06, 2019, 04:27:48 odpoledne »

To je jako stát s krajícem chleba před výlohou u řeznictví a ujídat chléb a k tomu koukat na klobásky.  :D  :D :D
Poslal: ambito
« kdy: Květen 06, 2019, 04:22:35 odpoledne »

Ty škubánky aspoň budou vonět. Obrázky nevoní.  :D
Čuchni, jak voní
Poslal: Návštěvník
« kdy: Květen 06, 2019, 01:55:52 odpoledne »

Ty škubánky aspoň budou vonět. Obrázky nevoní.  :D
Poslal: ambito
« kdy: Květen 06, 2019, 10:38:59 dopoledne »

Jo, pozvu, ale budou škubánky s mákem. ;D
Poslal: Návštěvník
« kdy: Květen 05, 2019, 06:06:24 odpoledne »

Vypadá to dobře pozves me na oběd?
Poslal: ambito
« kdy: Květen 05, 2019, 04:38:33 odpoledne »

Přátelé, i když nebyl až takový zájem ze strany členů, tak si yslím, že i hosté tohoto webu si můžou pochutnat na domácí sekané.
Protože takové věci dělám ve velkém, už jen proto, že si můžu hotovou sekanou kdykoli vytáhnout z mrazáku, když mám na ni chuť, a taky proto, že ji mám komu dát.
Ale recept bude na levnější verzi a jen na jednu šišku o váze asi jeden kilogram.

Suroviny:
1 kg libového bůčku
3 vejce
2 stroužky česneku (kdo chce, může přidat nebo ubrat)
majoránku, pepř a kmín podle chuti
sůl 25 g na 1 kg masa

Postup:
Vykostěný a kůže zbavený bůček pomelu na co nejmenší šajbě (mlecí desce), vložím do hnětače, přidám všechny koření i sůl a důkladně hnětám tak dlouho, až se maso lepí na dlaň. Pro zkoušku si přilepím placku na dlaň a pokud vydrží být přilepená déle než 12 vteřin, mám jistotu, že je dobře uhnětena a že při pečení nepraskne a nebude se po upečení drolit.
Z této hmoty vytvaruji šišku, posypu kmínem a dám péct. Pokud mám kousek svíčkové nebo kvalitní klobásky, tak ji vložím do šišky, ale v tom případě potom musím se šiškou několikrát bouchnout o desku, ať z ni ujde vzduch, který by potom dělal bubliny.
Protože mám přístup k bránici/síťce/zácloně, tak šišku ještě v ni obalím a teprve peču v rozehřáté troubě na 200 °C. Na pekáček vliji asi 2 dl vody a za občasného poléváním výpečkem peču asi hodinku. Po vytažení z trouby ji přikryji na chvilku alobalem a nechám odpočinout a až potom krájím na plátky.
Dobrou chuť!


Nevím, jestli ji někdy budete péct podle tohoto receptu, ale garantuji vám, že je moc dobrá.