Poslal: Marika
« kdy: Únor 20, 2022, 07:20:56 dopoledne »Přidávám pár kapek mléka. Sádlo tak zůstane krásně bílé.
Já koupím syrový plát sádla, nakrájím ho na kostičky, vhodím do vysokého hrnce, aby to moc nestříkalo okolo a míchám. Když jsou škvarky dozlatova, odstavím to z plotny a ještě chvíli míchám. Solím až hotové.Suroviny i postup při škvaření je správný. Jen bych doporučil před škvařením přidat trochu vody, aby se při počátku škvaření sádlo nepřilepovalo na dně hrnce, který by neměl být z hliníku a konec škvaření zjistíš tak, že se už netvoří na hladině pěna. Po ztuhnutí sádla by měl být takzvaný kroužek s prohlubeninou na povrchu a sádlo, pokud je z kvalitního špeku, musí být h´´ódně tuhé, že v něm zlomíš při nabírání vařečku nebo ohneš lžíci.