Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
E-mail:
Předmět:
Ikona zprávy:

Připojit:
(Vymazat přílohu)
(více příloh)
Omezení: 4 příloh na příspěvek, maximální velikost 2000KB, maximální vlastní velikost 2000KB
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Nejdelší řeka v ČR:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Marika
« kdy: Únor 20, 2022, 07:20:56 dopoledne »

Přidávám pár kapek mléka. Sádlo tak zůstane krásně bílé.
Poslal: ambito
« kdy: Duben 17, 2019, 06:38:30 odpoledne »

Já koupím syrový plát sádla, nakrájím ho na kostičky, vhodím do vysokého hrnce, aby to moc nestříkalo okolo a míchám. Když jsou škvarky dozlatova, odstavím to z plotny a ještě chvíli míchám. Solím až hotové.
Suroviny i postup při škvaření je správný. Jen bych doporučil před škvařením přidat trochu vody, aby se při počátku škvaření sádlo nepřilepovalo na dně hrnce, který by neměl být z hliníku a konec škvaření zjistíš tak, že se už netvoří na hladině pěna. Po ztuhnutí sádla by měl být takzvaný kroužek s prohlubeninou na povrchu a sádlo, pokud je z kvalitního špeku, musí být h´´ódně tuhé, že v něm zlomíš při nabírání vařečku nebo ohneš lžíci.
Poslal: Dajana
« kdy: Duben 17, 2019, 06:17:42 odpoledne »

Já koupím syrový plát sádla, nakrájím ho na kostičky, vhodím do vysokého hrnce, aby to moc nestříkalo okolo a míchám. Když jsou škvarky dozlatova, odstavím to z plotny a ještě chvíli míchám. Solím až hotové.
Poslal: ambito
« kdy: Duben 17, 2019, 05:09:21 odpoledne »

Napiš svůj postup jak škvaříš sádlo a já ti odpovím co děláš blbě, že se ti škvarky nepovedly.
Poslal: Dajana
« kdy: Duben 17, 2019, 11:18:01 dopoledne »

Mnohokrát jsem zkoušela domácí škvarky, ale nikdy se mi nepovedly. Jak to děláte?