Autor Téma: Když se operace sleziny nepovede  (Přečteno 2999 krát)

0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.

Offline Ann

• Člen*
  • Velmi aktivní člen
  • Hodnocení: +70/-0
Re:Když se operace sleziny nepovede
« Odpověď #30 kdy: Prosinec 18, 2021, 10:48:35 dopoledne »
Citace: Nika  Prosinec 17, 2021, 09:51:01 odpoledne
Robili mu aj biochemiu,tak ma zvysene pecenove parametre,ale hlavne ma vysoke leukocyty,ze asi nejaky zapal.

Bojim sa tych zvysenych leukocytov,vobec neviem co to znamena.

Zkus se zeptat tady:     https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/
odpovídají tam zkušení chovatelé a často i veterinářka. Ta má přezdívku Bodlinka.
Já nejsem odborník, ale domnívám se, že ty špatné hodnoty mohou být přechodné po té narkóze a ani nevíš co všechno do něj při operaci napíchali. Určitě dostal silný lék proti bolesti a to už se v krvi projevit musí.
Držím vám palce.

Reklama

« Odpověď #30 kdy: Prosinec 18, 2021, 10:48:35 dopoledne »

Offline Lucka

• Velmi aktivní člen
  • Hodnocení: +69/-0
« Odpověď #31 kdy: Prosinec 20, 2021, 06:57:21 dopoledne »
Ahoj Niko, jak se daří Baronovi, je to trochu lepší? Už mu vyndali stehy?

Offline Nika

• Nový člen
  • *
  • Hodnocení: +3/-0
« Odpověď #32 kdy: Prosinec 21, 2021, 12:12:33 odpoledne »
Ahojte.
Tak sem znova pisem,rada by som mala dobre spravy,ale zial.Baron ma velmi silny zapal v tele,dostava dvoje antibiotika.Je to boj dostat ich donho.Uz odmieta aj jedlo,kde by potencionalne mohli tie lieky byt.Celkovo zerie velmi malo,nic ho nebavi.Myslela som si,ze by to mohlo byt tymi atb,ze ho boli zaludok,ale dnes ho opat prezerali a na peceni ma hrcku,vraj pravdepodobne metastaza.Ak sa to nezlepsi do 3,4 dni,odporucaju nam rozmyslat nad eutanaziou.Neviem co mam robit😭

Offline Ann

• Člen*
  • Velmi aktivní člen
« Odpověď #33 kdy: Prosinec 21, 2021, 01:19:44 odpoledne »
Ahoj Niko,
tak to je mi moc líto. Kdyby šlo jen o ta antibiotika, tak ta je možné podávat injekčně, ale ono je to o celkovém stavu pejska.  A to můžeš poznat jenom ty, protože ho znáš. Jestli je na něm vidět že už ho život netěší, jen polehává a nemá o nic zájem, tak přišel čas se s ním rozloučit.
Vím že je to těžké, rozhodnout kdy je ten správný čas a vždycky je to těžší pro toho, kdo na světě zůstane. Ale trápit se bych ho určitě nenechala. Já už mám třetí fenečku, ty dvě předchozí dožily jen 8 let.
Hrčka na pečeni nemusí znamenat metastázu, na to se objevila příliš rychle. A jestli zánět, tak veterinář přece musí vědět čeho!
Víš když čtu o silném zápalu, nemohu se zbavit myšlenky, že jde o pooperační potíže, po špatně provedeném zákroku.  A návrh veterináře o eutanazii může být pokus zamaskovat svoji chybu.

Že Baron nechce moc žrát, to ještě nijak zvlášť nevadí, pokud zatím dostatečně pije. Kdyby přestal i  pít a zalezl někam do tmavého kouta, tak tím říká, že přišel čas pomoci mu přejít za duhový most.
Ale neztrácej naději, silný pes se vylíže i z horších věcí.

Držím vám oběma palec a buďte silní!

Offline Lucka

• Velmi aktivní člen
  • Hodnocení: +69/-0
« Odpověď #34 kdy: Prosinec 21, 2021, 02:28:23 odpoledne »
Ahoj Niko, mě se to celé nějak nezdá. Co já mám zkušenost a taky vím od jiných, veterináři neradí lidem eutanazii, naopak, snaží se léčit do poslední chvíle. I u beznadějných případů s jasnou rakovinou nutí chemoterapii a vše co mohou. Sousedka měla psa po mozkové mrtvici, nežral, nepil, neuměl nic jiného než chodit pořád dokolečka, čural a kakal pod sebe. Stejně jí ho vet odmítl uspat. Dával ho na kapačky a držel při životě.
Na tvém místě bych změnila veterináře, ať se na Barona podívá někdo jiný…. 

Offline Nika

• Nový člen
  • *
« Odpověď #35 kdy: Prosinec 21, 2021, 04:22:28 odpoledne »
Ahojte.
Tak Baron sa po infuzii trocha pozbieral.Dostal nieco od bolesti,injecne dostal atb a aj nieco na zaludok.Ja mam taky pocit,aj ked nie som veterinar,ze ci sa mu nahodou nepodrazdil zaludok,predsa len dostavat 4 tablety atb a dokonca dva druhy je vela aj na kona.On by aj zral,vidno,ze chce,ale asi ho to boli.Rano sa povracal a v zvratkoch mal trocha krvi, prero som aj utekala na veterinu aj vcera mal stolicu a bola cela cierna,o com mi povedal manzel az dnes,kedze ho vencil on.Podla mna to bude ten zaludok.Dnes zozral parky,ale iba od svokra,odo mna ani od manzela nechce,asi si to spaja s tou bolestou,kedze mu davame tablety.Rozhodla som sa,ze uz bude dostavat atb len injekcne,nebudem ho pchat nicim okrem vitaminov,nechcem mu znicit zaludok uplne.Veterinar nam povedal,ze to moze byt ten zaludok alebo ze tam ma vred.Chcem sa opytat ci s tym mate nejake skusenosti,resp.ako mu upravit ten zaludok?Chcem skusit vsetko predtym,nez urobime konecne rozhodnutie.Samozrejme,ze trapit ho nenecham,ale on zavrti chvostom,aj zje,len malo,nie je uplne odovzdany,to by som ho netrapila uz.

Offline Nika

• Nový člen
  • *
« Odpověď #36 kdy: Prosinec 21, 2021, 04:25:09 odpoledne »
A este mu dnes brali aj krv a vsetko v poriadku,okrem tych zvysenych pecenovych testov a zapalu.Krvinky nestraca,bolo nam povedane,ze to znamena,ze nekrvaca

Offline Ann

• Člen*
  • Velmi aktivní člen
« Odpověď #37 kdy: Prosinec 21, 2021, 05:15:49 odpoledne »
Ahoj Niko,
to jsem ráda, že se Baron trochu probral. 
Zkušenost s antibiotiky mám velmi špatnou. Fenka se napřed jen hrbila, říhala a po delším užívání  už pak taky nechtěla ani žrát.  Opravdu hodně dráždí žaludek.  Dostala pak nějaké tablety na snížení kyselosti žaludku, bohužel už si nevzpomínám co to bylo, ale byly to také tablety, ty už do Barona budete špatně dostávat.
 Na žaludek i celé trávení je dobrá vařená rýže, trochu mu jí zamíchat do masa. A probiotika. Dají se koupit i v prášku, aby nemusel polykat tablety. Nijak nepáchnou, neměly by mu ve stravě vadit. Nebo pokud by byl ochotný dát si bílý jogurt, případně pacholíčka, lipánek, nebo podobné mléčné výrobky. I tvaroh je dobrý, ten taky hodně pomáhá. Normální kravské mléko ale ne, to psům nedělá dobře.

Offline Nika

• Nový člen
  • *
« Odpověď #38 kdy: Prosinec 21, 2021, 05:31:43 odpoledne »
Dakujem Ann.
Prave mi z ruky vytrhol kus kuracieho masa,takze sa mu vratil apetit.Dam mu aj tu ryzu a skusim mu tam zamiesat tvaroh.Vcera tiez grgal,ale myslela som si,ze to bude prazdnym zaludkom.A probiotika mozem normalne ludske?Lebo ja som brala nedavno atb a tiez som k tomu mala probiotika a este mi ostali.Dost som sa zlakla tej krvi vo zvratkoch,tak ma hned napadlo ci to nebude tymi atb.

Offline Ann

• Člen*
  • Velmi aktivní člen
« Odpověď #39 kdy: Prosinec 21, 2021, 05:48:10 odpoledne »
Ano, lidská probiotika může. Jsou stejná jako ta pro psy, jen ty psí jsou dražší.  :)
Antibiotika mohou u lidí způsobit zánět žaludku. Možná právě to se stalo Baronovi.
Věřím že bude lépe.  :)

Marcela Lindáková

• Host
« Odpověď #40 kdy: Prosinec 22, 2021, 08:33:30 dopoledne »
Nevzdávej to, náš jezevčík přišel o slezinu v pěti letech a dožil se krásných čtrnácti.

Offline Nika

• Nový člen
  • *
« Odpověď #41 kdy: Prosinec 23, 2021, 10:41:52 dopoledne »
Ahojte.
Tak nas Baronik je uz za duhovym mostom.Nadalej mal bolesti,chodili sme s nim kazdy den,stolicu nemal vobec,dnes rano bol zase na ultrazvuku a oblicky mal take velke,ze sa ani nezmestili do usg. Veterinar povedal,ze je to otazka dvoch dni,kym sa utrapi.Nechali sme ho uspinkat,slubila som mu,ze ho nenecham sa trapit.Je mi strasne smutno,moj anjel uz lieta tam hore😭Dakujem vsetkym za rady,velmi si to vazim.Drzte sa a vela zdravia prajem vsetkym

Offline Ann

• Člen*
  • Velmi aktivní člen
« Odpověď #42 kdy: Prosinec 23, 2021, 04:14:30 odpoledne »
Citace: Nika  Prosinec 23, 2021, 10:41:52 dopoledne
Ahojte.
Tak nas Baronik je uz za duhovym mostom.Nadalej mal bolesti,chodili sme s nim kazdy den,stolicu nemal vobec,dnes rano bol zase na ultrazvuku a oblicky mal take velke,ze sa ani nezmestili do usg. Veterinar povedal,ze je to otazka dvoch dni,kym sa utrapi.Nechali sme ho uspinkat,slubila som mu,ze ho nenecham sa trapit.Je mi strasne smutno,moj anjel uz lieta tam hore😭Dakujem vsetkym za rady,velmi si to vazim.Drzte sa a vela zdravia prajem vsetkym

To je mi vážně moc líto…. Nebudou veselé Vánoce.

Dožil se devíti let, to je hezký věk a určitě měl krásný život. Teď už ho aspoň nic nebolí.
Pořiďte si brzo štěňátko, na Barona sice nezapomenete, ale se štěňátkem je tolik práce i radosti, že vzpomínka na Barona bude bolet méně. Já mám už třetího pejska a vidím tady kolem nás, že všichni pejskaři kteří o psa přišli, už chodí s novým. Kdo má psy rád, nějakého mít musí.

Taky přeji hodně zdraví a netrapte se, udělali jste pro něho všechno co se dalo....

Offline Matyáš

• Velmi aktivní člen
  • Hodnocení: +15/-0
« Odpověď #43 kdy: Prosinec 27, 2021, 07:16:58 dopoledne »
To je smutné ...  Občas se stane, že se při operaci dostane do rány infekce. To by ten rychlý konec vysvětlovalo.

Offline Soňa

• Velmi aktivní člen
  • Hodnocení: +18/-0
« Odpověď #44 kdy: Leden 02, 2022, 07:05:14 dopoledne »
Pořiď si štěňátko, to je nejlepší lék.

TOPlist