Autor Téma: Nemocný chlapec  (Přečteno 818 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Ann

• Člen*
  • Velmi aktivní člen
  • Hodnocení: +70/-0
Nemocný chlapec
« kdy: Březen 18, 2019, 06:14:27 odpoledne »
Není to sice můj příběh, ale taková zajímavost se kterou jsem se setkala. Po skončení mateřské dovolené jsem potřebovala zaměstnání blízko domova a nenáročné na čas. Vzala jsem tedy práci ekonomky dopravy v pekárnách, které jsou blízko mého bydliště. Protože pečivo se rozváží od čtyř hodin ráno, byla i moje pracovní doba krátká,  řidiči déle než do 9 hod. nejezdí.

Ale chci vám napsat ne o sobě, ale o zajímavém postiženém chlapci, se kterým jsem se tam setkala.
Byl malý, nedorostlý, bylo mu 30 let, ale vypadal tak na patnáct. V obličeji měl ten výraz mongoloidního dítěte a nedokázal říct jedinou souvislou větu. Nejčastěji jen mlčel. Nevím jakou přesně měl nemoc, ale že je postižený bylo vidět na první pohled.
 Jeho práce bylo umývání plechů od pečiva a to zvládal dobře.
On ale měl neuvěřitelnou paměť. Miloval vlaky v hlavě nosil jízdní řády vlaků z celé ČR.  Znal i výluky a všechny aktuální změny i kde je třeba přestoupit. Stačilo se ho zeptat kdy zítra pojede vlak třeba z České Třebové do Brna a on se rozzářil a okamžitě vám to řekl.
A správně, mnohokrát jsme si to prověřovali. Prostě měl v hlavě počítač. Nevím kde ty informace bral, ale věděl vždy a správně…...

Reklama

Nemocný chlapec
« kdy: Březen 18, 2019, 06:14:27 odpoledne »

Fanda9175

• Host
Re:Nemocný chlapec
« Odpověď #1 kdy: Březen 18, 2019, 07:00:55 odpoledne »
to je krásný příběh :) tyhle lidičky já obdivuji a velice se jim klaním :)

Marie

• Host
« Odpověď #2 kdy: Květen 21, 2020, 03:05:20 odpoledne »
Znala jsem podobně postiženého chlapce. Neuměl říct jednu souvislou větu, nedovedl si zavázat tkaničky u bot, ale počítal z hlavy procenta, zlomky, cokoliv. Měl v hlavě kalkulačku.  :)

Offline Soňa

• Velmi aktivní člen
  • Hodnocení: +18/-0
« Odpověď #3 kdy: Září 27, 2022, 06:53:29 dopoledne »
Tihle postižení lidičky bývají v jiném směru geniální.

Offline Honza

• Velmi aktivní člen
  • Hodnocení: +19/-0
« Odpověď #4 kdy: Únor 03, 2023, 07:11:04 dopoledne »
Citace: Soňa  Září 27, 2022, 06:53:29 dopoledne
Tihle postižení lidičky bývají v jiném směru geniální.
Ano, taky jich pár znám. Lidé by se jim neměli posmívat, bohužel to často dělají.