Autor Téma: Je možné z fotografie poznat jestli byl focen západ slunce, nebo východ?  (Přečteno 419 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Petr

• Host
Mám fotky se sluníčkem nejraději.  :) Ale nepoznám jestli je to východ, nebo západ slunce. Dá se to poznat?

Reklama

Fanda9175

• Host
Re:Je možné z fotografie poznat jestli byl focen západ slunce, nebo východ?
« Odpověď #1 kdy: Březen 02, 2019, 01:56:15 odpoledne »
ahoj Peťo :) západ slunce bývá v každou roční dobu jiný. :) Do zlatavých a oranžových tönů jde sluníčko při západu v létě. Teď přes zimu zas víc do červena a obloha víc čaruje. To vím z fotografické zkušenosti. :) A východy bývají v zimě zlatavé anebo i někdy rudé vycházejí obvykle do mlhy. :) Zdravím Tě srdečně Fanda :)

Petr

• Host
« Odpověď #2 kdy: Březen 02, 2019, 02:01:10 odpoledne »
Ahoj Fando, děkuji za vysvětlení.  :)  Ale v létě asi musíš hodně brzo vstávat, když se chceš dostat na dobré místo vyfotit východ slunce.  :)
A pak si někdo tvoji fotku stáhne a zveřejní ji jinde a ani nenapíše jméno autora. Tohle mne vždycky dožere.  ;)

Fanda9175

• Host
« Odpověď #3 kdy: Březen 02, 2019, 02:03:31 odpoledne »
to mi povídej Peťo :) já už kolikrát řešil jak fotku stáhl no :( je to nešvar :( no v létě sluníčko vychází i ve 4 ráno i v 4.30 teď je to veselejší v 7 ráno anebo jak vycházelo i v 8 ráno. :)
Jen nechápu proč řada fotografů říká, že je to kýč. NENÍ. Sluníčko je krásné v každé roční době a pokaždé dokáže spolu s mráčky udělat nádherná nebeská divadla. :)

Michal

• Host
« Odpověď #4 kdy: Červenec 12, 2020, 12:46:53 odpoledne »
Byl jsem dnes fotit východ slunce ráno ve 4,30. Byl nádherný a povedl se. Občas stojí za to si přivstat.