Kupodivu zavařovat jde i v MT a je to skvělá pomocnice. S obavami jsme vyzkoušeli zavařit několik sklenic, MT se nic nestalo, a sklenice byly zavařené a drží do teď.
Na netu se zjistilo potřebné a tak můžu poradit jak na to. Zavařovací sklenice a víčka musí být se závitem (twist). Klasické sklenice 0,3 l nebo 0,6 l se naplní tak, aby suroviny byly asi 2-3cm pod okrajem, zavíčkují se (dbáme na čistotu víčka i hrdla) a vloží do MT, která se zapne na max. výkon a doba zavařování závisí na velikosti sklenice.
1 malá sklenice se zavařuje 3 minuty a pokud se vejde do MT více sklenic, tak se čas násobí, to znamená, že 5 sklenic se zavařuje 15 minut a velké sklenice se zavařují 6 minut a opět se to násobí, takže 4 velké sklenice se zavařují 24 minut. Upozorňuji, že po zavaření obsah sklenice je horký a po vyjmutí z MT ještě nějaký čas se obsah vaří.
Vyzkoušejte třeba zavařit zbytek polévky, a po čase ji můžete sníst.
Dodatek: Zavařují se kompoty, zelenina, prostě to, co obsahuje vodu. Maso se při tomto zavařování spíše upeče.