Autor Téma: Boule na zádech svědí a je červená  (Přečteno 953 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

dudekkk

• Host
Boule na zádech svědí a je červená
« kdy: Květen 06, 2019, 07:16:01 dopoledne »

Dobrý den, mám na zádech podkožní tukovou bulku (kožní to viděla) velkou asi 1 cm. Je tam už několik let a najednou začala hrozně svědět, je trochu i červená a pomalu se zmenšuje. Kožní tam je až za 14 dní, dřív nemůže. Co se s tím může dít? Divné je že od té doby co je to červené a svědí to, tak se to pořád zmenšuje.

Reklama

Boule na zádech svědí a je červená
« kdy: Květen 06, 2019, 07:16:01 dopoledne »

Katrin

• Host
Re:Boule na zádech svědí a je červená
« Odpověď #1 kdy: Květen 06, 2019, 07:47:00 dopoledne »
To by mohlo být dobré znamení, že se tuková boulička vstřebává. Tukové nádory opravdu mohou sami zmizet. Jednou se mi vytvořilo na bříšku vystouplé tmavé znaménko a rostlo. Objednala jsem se na kožní, ale dříve než došlo na  termín na který mě objednali, znaménko začalo svědit a samo odpadlo.

Tomáš

• Host
« Odpověď #2 kdy: Květen 06, 2019, 08:18:31 dopoledne »
Červená ta bulka bude proto, že když svědila tak sis jí rozškrábal.  :) Občas se mi někde podkožní tuková bulka udělá, já si ji vymáčknu a je klid.

Offline Airy

• Velmi aktivní člen
  • Hodnocení: +35/-0
« Odpověď #3 kdy: Květen 06, 2019, 10:10:29 dopoledne »
Čtrnáct dní to počká, ale jestli do té doby boulička zcela nezmizí, zajdi si tam. Domnívám se ale, že můžeš být klidný. Kdyby to svědilo a rostlo, bylo by to horší. Když svědí a zmenšuje se, to se jen vstřebává.  :)

Offline Marika

• Velmi aktivní člen
  • Hodnocení: +46/-0
« Odpověď #4 kdy: Květen 14, 2023, 06:59:47 dopoledne »
Podobné bouličky taky občas mívám. Když to není tvrdé, nemusíš mít strach. Mázni si na to fenistil gel, přestane tě to svědit.