0 uživatelů a 4 Hostů prohlíží toto téma.
Milí přátelé,tentokrát vás seznámím s nejčastějšími mýty, s kterými se setkávám při bosé chůzi.FAQ - mýty o bosé chůzi:Nachladíte se chodíte bos od noh se nejčastěji prochládá.Je to mýtus. Podobně jak s otužováním, když se otužilci koupou tak je to i u mne s bosou chůzí.Musíte začíst postupně a ne naráz. Co chodím bos i v zimě, tak se mi nemoci jako např. nachlazení či chřipka vyhýbají.Začít pozvolna od jara a postupně až do zimních měsíců a tak. Vy si nohy spálíte je hodně silná teplota.Jelikož chodím dlouhodobě tak zespodu už mám zesílená chodidla, tak se mi netvoří puchýře. Zvládám i vysoké teploty v letních měsících.Zarazíte si střep do nohy. Za celou dobu co chodím bos i ve městě jsem neměl v noze jediný střep nic. Stačí jen, když koukáte pod nohy.Ale v centru města našeho jsem na střepy nenarazil.Bosá chůze je nehygienická.Další mýtus. To co vy nosíte na botech tak také nosíte si domů a ještě necháte na botníku. Než vyjdu ven tak si napustím lavor s vodou. Přijdu domů vložím si do něj nohy umyju nohy houbičkou a mýdlem a opět mám nohy čisté. Budete mít revma.Revma mít nebudu. To by ho museli mít všichni otužilci co znám. Jsem členem i olomouckých ledoborců a koupe se i pán, který má 86 let a je zdravý a žádné revma nemá.Hrozí vám omrzliny.Nehrozí. Stačí, když si kontroluje člověk nohy nesmí moc zčervenat či zfialovět. V zimě chodím kratší úseky. To jsou nejčastější mýty s kterými se setkávám. Ale zjišťuji jedno lidé moc už si uvědomují co jim bosá chůze přináší. A už tady typu otázek ubývá. Je naštěstí mnoho odkazů a dobrých knih, které se věnují problematické bosé chůzi. Přeji vám všem krásný den. Srdečně zdraví Fanda V dalším díle vás seznámím pro koho je prospěšná bosá chůze apod.
Už brzo budeme chodit bosi všichni, když nebude na boty. Tak jsem rád že čtu, že je to zdravé.
Zajímavý článek. Také jsem si myslel že chodit bos není zdravé.
S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.
Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.Zvažte prosím založení nového tématu.