Autor Téma: Děti, nebo peníze, kdo má mít přednost?  (Přečteno 724 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Martin Pavlásek

• Host
Děti, nebo peníze, kdo má mít přednost?
« kdy: Listopad 25, 2019, 01:13:22 odpoledne »
Dobrý den. Mám takové dilema. Jsem devět let ženatý, máme dvě děti, šest a osm let. Manželka chodí do práce s ohledem na děti jen na denní směny od pondělí do pátku.
Já pracuji také jen v týdnu, tedy soboty a neděle jsme celá rodina pohromadě. Tak mi to vyhovuje a myslím si, že tak by to i mělo být.
V manželčině zaměstnání jsou ale noční a sobotní a nedělní služby lépe placené a ona si vzala do hlavy, že bude brát i noční a nedělní služby – to kvůli penězům, aby bylo více. Prý už myslí předem na svůj důchod.
Nedostatkem peněz netrpíme, můj plat nás uživí všechny. Když tu práci vezme, nebude už mít dost času věnovat se dětem a ani jako rodina pohromadě nebudeme. Mohu jí sice v noci a o víkendech zastat, ale otázka je, jestli je to vhodné.
Domnívám se, že děti potřebují oba rodiče, ne aby se u nich střídali, že jednou hlídá jeden, podruhé ten druhý.
Stojí víc peněz za to? Jaký je váš názor?

Reklama

Děti, nebo peníze, kdo má mít přednost?
« kdy: Listopad 25, 2019, 01:13:22 odpoledne »

Offline Max

• Velmi aktivní člen
  • Hodnocení: +30/-0
Re:Děti, nebo peníze, kdo má mít přednost?
« Odpověď #1 kdy: Listopad 25, 2019, 01:32:44 odpoledne »
Můj názor je, že správný chlap uživí rodinu a toto nedovolí. Matka má být u dětí a ne se honit za prací, aby z ní pak na stará kolena měl uhoněnou škatuli.

Offline Mirek

• Velmi aktivní člen
  • Hodnocení: +64/-0
« Odpověď #2 kdy: Listopad 25, 2019, 03:42:54 odpoledne »
Mám stejný názor. To že žena pracuje celý týden a k tomu se ještě stará o děti úplně stačí. Nedovolil bych jí sedřít se.

Eliška

• Host
« Odpověď #3 kdy: Listopad 25, 2019, 05:25:51 odpoledne »
Správně pánové.  :)  Ženy byste si měli hýčkat a noční směny by vůbec dělat neměly.
 Někde jsem tady četla že jeden pán se s tím dokonce chlubí. Jeho žena prý celý život tvrdě pracovala a nyní má velký důchod.
To není nic k chlubení se. Je smutné že ji nechal dřít se. Udřená žena se ani toho důchodu nemusí dožít.
To já mám důchod jen průměrný, ale mohu si ho ve zdraví užívat.  :)

Martin Pavlásek

• Host
« Odpověď #4 kdy: Listopad 25, 2019, 06:49:37 odpoledne »
Děkuji za Vaše názory. Já jí to zkusím rozmluvit, také se mi to nelíbí.

Offline Marika

• Velmi aktivní člen
  • Hodnocení: +46/-0
« Odpověď #5 kdy: Listopad 25, 2019, 07:04:32 odpoledne »
Vždycky děti!
Když se jim nevěnuješ dokud jsou malé a potřebují tě, později si jejich lásku za peníze nekoupíš. Děti musí mít hezké vzpomínky na dětství, jinak se na staré rodiče vykašlou tak jako rodiče kašlali na ně.

Libor

• Host
« Odpověď #6 kdy: Listopad 27, 2019, 04:27:56 odpoledne »
Jistě že děti! Děti potřebují matku doma, ne takovou co pořád pracuje. V dětech je tvoje budoucnost, ne v penězích.

Marek

• Host
« Odpověď #7 kdy: Únor 11, 2020, 10:15:39 dopoledne »
Peníze jsou nutné pro život, ale nikdy by se neměly stát prioritou. Přednost mají mít děti.

Offline Dan

• Velmi aktivní člen
  • Hodnocení: +25/-0
« Odpověď #8 kdy: Říjen 12, 2024, 07:00:28 dopoledne »
Když rodinu uživíš, plat manželky neřeš. Přednost má vždy výchova dětí. Co u dětí zanedbáš už často napravit nejde.