Autor Téma: Kdy se zastříhávají drápy u psů?  (Přečteno 611 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

KocPa

• Host
Kdy se zastříhávají drápy u psů?
« kdy: Únor 23, 2019, 02:52:33 odpoledne »
A dokázal bych to provést sám?

Reklama

Kdy se zastříhávají drápy u psů?
« kdy: Únor 23, 2019, 02:52:33 odpoledne »

Offline Ann

• Člen*
  • Velmi aktivní člen
  • Hodnocení: +70/-0
Re:Kdy se zastříhávají drápy u psů?
« Odpověď #1 kdy: Únor 23, 2019, 04:39:34 odpoledne »
Jistě. V chovatelských potřebách koupíš kleštičky na psí drápy. Je to takové cvakátko, které seřízne dráp do obloučku. Jen musíš dát pozor kde stříháš, abys nestřihl až do krve. Jinak drápky se střihají až když jsou přerostlé. U městských psů to ani není třeba, obrušují si je chůzí po chodníku.  ;)

KocPa

• Host
« Odpověď #2 kdy: Únor 23, 2019, 06:57:35 odpoledne »
Citace: Ann  Únor 23, 2019, 04:39:34 odpoledne
Jistě. V chovatelských potřebách koupíš kleštičky na psí drápy. Je to takové cvakátko, které seřízne dráp do obloučku. Jen musíš dát pozor kde stříháš, abys nestřihl až do krve. Jinak drápky se střihají až když jsou přerostlé. U městských psů to ani není třeba, obrušují si je chůzí po chodníku.  ;)
Díky za odpověď. Osobně mám zkušenosti z úpravou paznehtů u skotu a tam vím, že nesmím přejít bílou čáru, to bych porušil škáru, ale u psa? Jak poznám kde mám střihnout?

Offline Ann

• Člen*
  • Velmi aktivní člen
  • Hodnocení: +70/-0
« Odpověď #3 kdy: Únor 23, 2019, 07:33:54 odpoledne »
Citace: KocPa  Únor 23, 2019, 06:57:35 odpoledne
Citace: Ann  Únor 23, 2019, 04:39:34 odpoledne
Díky za odpověď. Osobně mám zkušenosti z úpravou paznehtů u skotu a tam vím, že nesmím přejít bílou čáru, to bych porušil škáru, ale u psa? Jak poznám kde mám střihnout?
To je u psů stejně. To místo za které nesmíš střihnout uvidíš. Je jinak zbarvené.

Offline Elen

• Velmi aktivní člen
  • Hodnocení: +32/-0
« Odpověď #4 kdy: Červen 22, 2023, 06:55:20 dopoledne »
Drápky stříhám tak dvakrát do roka.