Autor Téma: Jak se správně škvaří sádlo?  (Přečteno 910 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Dajana

  • Host
Jak se správně škvaří sádlo?
« kdy: Duben 17, 2019, 11:18:01 dopoledne »
Mnohokrát jsem zkoušela domácí škvarky, ale nikdy se mi nepovedly. Jak to děláte?

Reklama

Jak se správně škvaří sádlo?
« kdy: Duben 17, 2019, 11:18:01 dopoledne »

ambito

  • Host
Re:Jak se správně škvaří sádlo?
« Odpověď #1 kdy: Duben 17, 2019, 05:09:21 odpoledne »
Napiš svůj postup jak škvaříš sádlo a já ti odpovím co děláš blbě, že se ti škvarky nepovedly.

Dajana

  • Host
Re:Jak se správně škvaří sádlo?
« Odpověď #2 kdy: Duben 17, 2019, 06:17:42 odpoledne »
Já koupím syrový plát sádla, nakrájím ho na kostičky, vhodím do vysokého hrnce, aby to moc nestříkalo okolo a míchám. Když jsou škvarky dozlatova, odstavím to z plotny a ještě chvíli míchám. Solím až hotové.

ambito

  • Host
Re:Jak se správně škvaří sádlo?
« Odpověď #3 kdy: Duben 17, 2019, 06:38:30 odpoledne »
Citace: Dajana  Duben 17, 2019, 06:17:42 odpoledne
Já koupím syrový plát sádla, nakrájím ho na kostičky, vhodím do vysokého hrnce, aby to moc nestříkalo okolo a míchám. Když jsou škvarky dozlatova, odstavím to z plotny a ještě chvíli míchám. Solím až hotové.
Suroviny i postup při škvaření je správný. Jen bych doporučil před škvařením přidat trochu vody, aby se při počátku škvaření sádlo nepřilepovalo na dně hrnce, který by neměl být z hliníku a konec škvaření zjistíš tak, že se už netvoří na hladině pěna. Po ztuhnutí sádla by měl být takzvaný kroužek s prohlubeninou na povrchu a sádlo, pokud je z kvalitního špeku, musí být h´´ódně tuhé, že v něm zlomíš při nabírání vařečku nebo ohneš lžíci.

Offline Marika

  • Velmi aktivní člen
  • *****
  • Příspěvků: 1517
  • Hodnocení: +46/-0
Re:Jak se správně škvaří sádlo?
« Odpověď #4 kdy: Únor 20, 2022, 07:20:56 dopoledne »
Přidávám pár kapek mléka. Sádlo tak zůstane krásně bílé.